Jan de munnik

Jan de Munnik

Ik ben een gecertificeerde mediator en business coach met meer dan 35 jaar ervaring als internationaal verkoopdirecteur en ondernemer. Ik ben actief in de regio Noordoostpolder, Urk en omstreken.

In zowel Mediation als ondernemers coaching ben ik op zoek naar het hart van de mens. Wat beweegt hem/haar en daarvanuit samen zoeken naar oplossingen.

Jan de Munnik

Waarom ik mediator en business coach ben geworden?

Ik heb een passie voor mensen en help graag problemen op te lossen. Het verbinden en contact maken met mensen. In zowel mediation als business coaching zoek ik naar wat iemand beweegt, de emotie of de drijfveer en daar vandaan samen zoeken naar oplossingen en bouwen we verder. Ook bij ondernemen staat de mens centraal; personeel, klanten en leveranciers. Het draait om verbinding, communicatie en contact.

Daarnaast vind ik zelfontwikkeling enorm belangrijk. Daarom heb ik na de verkoop van mijn bedrijf, de VCM training gevolgd tot ADR gecertificeerd Mediator. Vervolgens ben ik in 2021 ICR gecertificeerd als Ondernemerscoach. Mijn ervaring als ondernemer en mijn opgedane kennis deel ik graag met anderen. Hierdoor heb ik in mijn eigen aanpak voor mediation en business coaching. Voor zowel business coaching als voor mediation kan ik de begeleidende factor zijn naar de volgende stap.

Waar sta ik voor

Ik ben er voor de mens. De mens achter de ondernemer, het gezicht achter een conflict. Een luisterend oor, met praktijkervaring. Herkennen en ontdekken van de cultuur binnen het bedrijf en de pijnpunten bij een conflict. Zelf ben ik jarenlang ondernemer geweest en ik ben lid van diverse geschillencommissies.

Professionele achtergrond Jan de Munnik

Het ondernemen is voor mij verbinden, communiceren en contacten leggen met mensen. Na jarenlang op hoog niveau aan mijn eigen bedrijf te hebben gewerkt wil ik graag ook andere ondernemers helpen.

Van 1984 tot 2000 ben Sales director bij “P. Baarssen B.V.” te Urk geweest. Een internationaal handelsbedrijf, waar ik een team van verkoopmedewerkers aangestuurd heb en dagelijks contact had met internationale klanten. Internationaal zakendoen geeft een dynamiek aan contact met mensen.

In 2000 ben ik samen met een compagnon “Noordzee International B.V.” gestart en in 2020 ben ik als CEO en mede-eigenaar gestopt. We hebben in 20 jaar tijd een succesvol en groeiend internationaal opererend bedrijf weten te bouwen. Van 0 medewerkers naar meer dan 80 medewerkers en met meer dan € 50 miljoen omzet.