business coach

Ondernemers coach

Wat is business coaching of bedrijfscoaching? Hierbij help ik een ondernemer of directeur om te groeien, een heldere kijk te krijgen op zijn/haar onderneming. Welke doelen heb je gesteld en hoe wil je die bereiken? Je bent in de eerste plaats mens en emoties hebben een grote invloed op je functioneren. Een goede balans tussen privé en zakelijk is van groot belang als ondernemer. Ik help jou bij het vinden van de balans tussen het ondernemen en je persoonlijke leven.

Kortom, als business coach help ik je jouw zakelijke en persoonlijke doelen te bereiken. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Zoek jij een ondernemers- of business coach?

Zelf ben ik jarenlang ondernemer geweest en heb uiteindelijk een mooi internationaal handelsbedrijf gehad. Internationaal zakendoen vergt veel inlevingsvermogen, geduld en actief kunnen luisteren en vragen stellen. Deze eigenschappen hebben mij tijdens mijn ondernemerschap altijd al veel geholpen en helpen mij nu, als business coach, om jou verder te helpen.

Business coach

Wat is een goede business coach?

Naar mijn mening is een goede business coach iemand met ervaring. Die je helpt door te luisteren en te verbinden. Met een goede bedrijfscoach kun je sparren en ideeën uitwisselen. Maar het is ook een vertrouwenspersoon die je kan coachen bij bepaalde zaken waar je tegen aan loopt.

Of het om problemen gaat met personeel, je compagnon die ineens andere ideeën heeft, of over de volgende stap van je onderneming. Een business coach is de aangewezen persoon om deze zaken mee te delen.

Vertrouwen en verbinding zijn voor mij cruciaal. Ik ga je niet vertellen hoe je het moet doen. Door te luisteren en kritische vragen te stellen help ik je beter bewust te worden van je gedachten, ideeën, gedrag, of wellicht problemen. Ik heb geen oordeel, je bent een mens en we handelen soms uit emoties. Daarnaast kan ik je helpen structuur aan te brengen in beleid en organisatie, maar ook om weer de uitdaging terug te vinden. Zodat jij de door jou gestelde doelen behaalt.

Dit doen we op een ontspannen en rustige manier. Want als ondernemer heb je al genoeg ballen hoog te houden.  Het kan heel fijn zijn om met iemand te kunnen praten, ideeën en ervaringen uit te wisselen. Vooral met iemand die zelf veel ervaring heeft op dit gebied en die luistert en vragen stelt.

Vertrouwen, de brug naar de volgende stap

Ruim 20 jaar ben ik directeur, CEO en mede-eigenaar van een groot internationaal opererend bedrijf geweest. Of ik nu met klanten, personeel of compagnons om tafel zat, vertrouwen en naar elkaar luisteren, bleek keer op keer de brug te zijn naar de volgende stap. Ik ben ervan overtuigd dat verbindende communicatie bijdraagt aan een wereld die werkt voor iedereen.

Het is mijn passie om mensen te helpen, hun problemen op te lossen. Mijn opgedane kennis deel ik graag met anderen. Ik heb gekozen voor een goede basis en daarom heb ik een opleiding tot Ondernemerscoach gevolgd en ben ik ook ICR-gecertificeerd.